Pielavesi srk uutinen kuva verkko-0.png

Keiteleen ja Pielaveden seurakunnat päättivät tehdä aloitteen yhdistymisestä Nilakan seurakunnaksi

17.11.2020 19.42

Päätös tehtiin yksimielisesti molemmissa seurakunnissa. Uusi Nilakan seurakunta aloittaa 1.1.2022 mikäli asiasta päättävä kirkkohallitus aloitteen hyväksyy.

Pielaveden ja Keiteleen seurakunnat toteavat päätöksissään, että Keiteleen ja Pielaveden seurakuntien lakkauttaminen ja Nilakan seurakunnan perustaminen on sekä toiminnallisesti, hallinnollisesti että taloudellisesti tarkoituksenmukaista.

Keiteleen kirkkovaltuuston ja Pielaveden seurakuntaneuvoston tekemässä aloitteessa Kirkkohallitukselle esitetään seurakuntarakenteen muuttamisesta siten, että Keiteleen ja Pielaveden seurakunnat lakkautetaan ja niistä muodostetaan Nilakan seurakunta 1.1.2022 lukien. Seurakunnan alueena olisi nykyisten Keiteleen ja Pielaveden kuntien alueet. Yhteisen seurakunnan kirkkoherraksi aloitteessa esitetään Pielaveden seurakunnan kirkkoherra Arto Penttistä. Nilakan seurakunnan seurakuntaneuvoston luottamushenkilöt valittaisiin syksyllä 2018 pidettyjen seurakuntavaalien tulosten perusteella. Keiteleen ja Pielaveden seurakunnan nykyiset virat ja niissä toimivat työntekijät siirtyisivät uuteen Nilakan seurakuntaan.

Keiteleen tekemä aloite siirtyy nyt Kuopion hiippakunnan tuomiokapitulille. Pielaveden seurakunnan aloite käsitellään seurakuntayhtymän yhteisessä kirkkovaltuustossa ja sen jälkeen tuomiokapitulissa. Lopullisen päätöksen asiasta tekee Kirkkohallitus.

Lisätiedot:

Keiteleen seurakunnan kirkkoherra Oiva Malinen, 050 303 8170, oiva.malinen@evl.fi.

Pielaveden seurakunnan kirkkoherra Arto Penttinen, 0400 914 006, arto.penttinen@evl.fi