Uutiset

Uutislistaukseen

piispaJariJolkkonen10 (1)_XL.jpg

Piispa Jari Jolkkonen tapaa seurakuntalaisia Pielavedellä

5.2.2020 08.14

Piispa Jari Jolkkonen saapuu vierailulle Pielavedelle perjantaina 14.2. piispantarkastuksen merkeissä. Päivän aikana piispa vierailee mm. Monitaitoiset ry:llä ja tapaa kunnan edustajia. Illalla klo 18 piispa on seurakuntalaisten tavattavana. Sunnuntaina 16.2. seurakuntalaisia kutsutaan kirkkoon piispanmessuun.  

Piispan vierailupäivä aloitetaan klo 9.00 yhteisellä hartaudella kirkossa, jonne kaikki ovat tervetulleita. Päivän aikana piispa käy vierailemassa Pielakodilla, lukiolla ja Monitaitoiset ry:llä ja tapaa kunnan edustajia. Lounastapaamisessa ovat mukana keskustelemassa kunnanjohtaja Vilma Kröger, perusturvajohtaja Pirjo Nikkinen, sivistysjohtaja Jani Alakangas.

Tule tapaamaan piispaa

Piispa tapaa seurakuntalaisia iltasella klo 18 kirkossa ja toivoo, että seurakuntalaiset laittaisivat kysymyksiä tulemaan jo etukäteen tähän tilaisuuteen. Seurakuntalaisten tapaamisen lisäksi, illan ohjelmassa on musiikkia sekä lyhyt iltahartaus lääninrovasti Teppo Ritarin johdolla. 

Sunnuntaina 16.2. klo 10 kirkossa kokoonnutaan piispanmessuun, jonka päätyttyä piispa antaa seurakunnalle päätöslausunnon piispantarkastuksessa tekemistään havainnoista.

Lähetä kysymys

Kysymyksiä voi lähettää tästä aukeavalla verkkolomakkeella tai sähköpostilla Pielaveden seurakuntaneuvoston luottamushenkilö Paavo Leppäselle osoitteeseen paavo.j.leppanen@gmail.com. Kysymyksiä voi jättää lappusella myös seurakuntatalolle tai kirkkoon 11.2. mennessä. 

 

Piispantarkastus
Piispa vierailee hiippakuntansa seurakunnissa säännöllisesti ja toimittaa piispantarkastuksen. Tarkoituksena on arvioida seurakunnan toimintaa, sen vahvuuksia ja mahdollisia kehittämisen kohteita sekä etsiä visioita seurakunnan tulevaisuuden varalle. Prosessi kestää n. 1,5 vuotta ja siihen sisältyy seurakunnan oma pohdinta ja työskentely toiminnan kehittämisestä jo ennen varsinaista piispantarkastusta.

 

Lisätietoa vierailusta ja viestinlaittomahdollisuus piispalle lähetettäville kysymyksille osoitteessa pielavedenseurakunta.fi ja kirkkoherra Arto Penttinen p. 0400 914 006, arto.penttinen@evl.fi