Uutiset

Uutislistaukseen

Yhteisvastuu 2019_750x500_THUMB.png

Yhteisvastuu 2019 tukee lasten ja nuorten koulutusta

29.1.2019 08.38

Suomessa vuoden 2019 keräysvaroin tuetaan vähävaraisten lasten ja nuorten opiskelua esimerkiksi avustamalla maksullisten opiskeluvälineiden hankinnassa Kirkon diakoniarahaston ja paikallisseurakuntien kanssa. Keräys käynnistyy 3.2.2019 ja jatkuu 1.5. asti. 

Seurakunnissa pyritään turvaamaan keräysvaroin vähävaraisten lasten ja nuorten opiskelua tukemalla välttämättömien opiskeluvälineiden hankinnassa. Maailman katastrofialueilla keräyksen tuotolla tuetaan laadukasta koulutusta lapsille ja nuorille. Turvalliset koulurakennukset ja koulutetut opettajat auttavat lapsia toipumaan traumaattisista kokemuksista, sopeutumaan uuteen elämäntilanteeseen ja oppimaan tulevaisuuden kannalta elintärkeitä taitoja. 

Ulkoilutapahtumia, rokkaa ja pizzaa Yhteisvastuun hyväksi

Ylä-Savon seurakuntayhtymän seurakunnissa Yhteisvastuu näkyy monin eri tavoin. Jokaisessa seurakunnassa järjestetään perinteisten lipaskeräysten lisäksi erilaisia tapahtumia. Iisalmessa ulkoillaan koko perheen voimin Marianpäivän ulkoilutapahtumassa lauantaina 23.3. klo 10 alkaen Metsämökillä ja sen ympäristössä. Lapinlahdella Yhteisvastuukeräykseen voi osallistua hyvää tekevin ostoksin seurakuntatalolla perjantaina 1.3. Mykykeittomyyjäisissä ja 5.4. Pizzaperjantaina. Pielavedellä kannattaa lähteä seurakuntatalolle lounaalle keskiviikkona 13.3. Yhteisvastuun hyväksi. Sonkajärvellä suunnataan tiistaina 26.2. mäenlaskuun klo 18 Hirsikankaalle ja lauantaina 13.4. mitellään 13. Yhteisvastuu-lentopalloturnaus Liikuntahallilla. Varpaisjärvellä on tiedossa Pizzaperjantai 15.3. vanhalla kunnantalolla ja siellä voi kokeilla myös onnea herkkukoriarpajaisissa. Loistavat Lettukestit pidetään perjantaina 26.4. klo 14 alkaen Varpaisjärven torilla. 

Mikä on Yhteisvastuu?
Yhteisvastuu on lähimmäisenrakkauden kansanliike ja evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa.
60 % tuotosta ohjataan vuosittain Kirkon Ulkomaanavun välityksellä katastrofiapuun, 20 % Kirkon diakoniarahaston kautta myönnettävään taloudelliseen apuun hädässä oleville Suomessa ja 20 % paikallisseurakuntien tekemään avustustyöhön.
Joka kevät Yhteisvastuun tuhannet vapaaehtoiset lähtevät liikenteeseen keräyslippaiden ja -listojen kanssa. Keräykseen osallistuvat kaikki Suomen ev. lut. seurakunnat. Keräyksen suojelijana toimii tasavallan presidentti. 

www.yhteisvastuu.fi
www.facebook.com/yhteisvastuu

Lisätietoja

Pielaveden seurakunta, keräysvastaava, Minna Toivanen, 040 743 2038