Uutiset

Pielaveden seurakunnassa sopuvaalit

18.9.2018 18.09

Seurakuntavaalien ehdokasasettelu päättyi eilen maanantaina 17.9.2018 klo 16.00 ja Pielavedellä määräaikaan mennessä jätettiin vain yksi valitsijayhdistyksen ehdokaslista. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Pielaveden seurakunnassa on sopuvaalit.


Pielaveden seurakunnan vaalilautakunta kokoontui tänään tiistaina 18.9. klo 17.00 alkaen ja totesi kokouksessaan, että seurakunnassa tuli tällä kertaa sopuvaalit.

Määräaikaan mennessä jätettiin vain yksi hyväksytty valitsijayhdistyksen ehdokaslista, jossa oli tarvittava määrä seurakuntaneuvostoon (10 kpl) ja Ylä-Savon seurakuntayhtymän yhteiseen kirkkovaltuustoon (6 kpl) vaadittavia jäseniä sekä varajäseniä. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että seurakunnassa on sopuvaalit eli seurakunnan päättäjät ovat listalla olevat henkilöt.

Ehdokaslistalla olevista henkilöistä kolme on toiminut kuluvalla vaalikaudella seurakunnan luottamushenkilöinä ja kaikki muut henkilöt ovat uusia luottamushenkilöitä.  

Äänestystä ei tarvita

Pielaveden seurakunnassa ei sopuvaaleista johtuen järjestetä seurakuntavaalien ennakkoäänestystä tai varsinaisen vaalipäivän äänestystä. Vaalilautakunta pitää myöhemmin marraskuussa vaadittavan kokouksen, jossa todetaan kyseisen listan henkilöt seurakunnan tuleviksi päättäjiksi vuosille 2019–2022. Katso lista täältä >>

”Toivottavaa olisi tietenkin ollut, että Pielaveden seurakunnassa järjestetään vaalit, mutta näin mennään tällä kertaa. Voimme kuitenkin olla iloisia siitä, että meillä on muutama kokenut ja joukko uusia sitoutuneita henkilöitä päättämään seurakuntamme asioista”, kertoo Pielaveden seurakunnan kirkkoherra Arto Penttinen.

Pielaveden seurakunnan ennakkoäänestysmahdollisuus seudulla oleville ulkopaikkakuntalaisille järjestetään 6.11.–10.11.2018 kello 9.00–18.00 Iisalmen seurakuntatalolla (Ilvolankatu 14 b, 74100 Iisalmi).

Lisätietoja, Pielaveden seurakunta, kirkkoherra Arto Penttinen, 0400 914 006, arto.penttinen@evl.fi


Lisätietoja Ylä-Savon seurakuntayhtymän ja sen seurakuntien vaaleista löytyy verkosta osoitteesta www.ylasavonseurakunnat.fi/vaalit/

Kaikkien seurakuntiemme seurakuntavaaliehdokkaat löytyvät myös verkosta www.ylasavonseurakunnat.fi/vaalit/ehdokkaat

« Uutislistaukseen