Ystäväliikkeen kädenlyöntitapahtuma Laukkalan kirkossa

Laukkalan kirkko

Seppä Jaakko ja Margareta Högmanin perinnöstä kertovat Esko Jaatinen Ylivieskasta ja Sauli Typpö Oulusta. Mukana myös Löytyn veisaajat Ylivieskasta ja Ylä-Savon Pelimannit. Kädenlyöntiseuroissa puhuvat 50 vuotta sitten papiksi vihityt papit Matti Järveläinen Kuopiosta, Arvi Tuomi Jyväskylästä, Raimo Jalkanen Rautalammilta ja Jarmo Saksman Turusta. Seurakahvilla tarjotaan Talvisodan leipää. Pielaveden keskustasta linja-autoasemalta bussikuljetus klo 13. Kyytiin pääsee matkan varrelta. Bussi kulkee Savikontien kautta.

Puhetta niin seppä Högmanin perinnöstä kuin Siionin virsien lomassakin vanhan seuraperinteen mukaan.

Pielaveden seurakunta

kirkkoherra, lääninrovasti

Toimii oman viran ohella myös Iisalmen rovastikunnan lääninrovastina.

Tavattavissa yleensä ma-ti klo 9-12 seurakuntakeskuksessa, mutta sopimuksen mukaan muulloinkin ja myös kotikäynneillä.

Laukkalan kirkko

Tuuren sottiisi ja Savolainen messu

Perinteinen Tuuren sottiisin iltasoitto toteutuu tänään Antti Janka-Murroksen säveltämänä Savolaisena messuna.

Pielaveden kirkko

Messu

Sunnuntai on aina ylösnousemuksen juhlapäivä. Messu on jokaviikkoinen Jumalan perheväen juhla.

Pielaveden kirkko

Messu