Ristiäiset

Onneksi olkoon, perheeseenne on syntynyt uusi ihminen! Kasteessa ihminen saa jotain, minkä vain Jumala voi hänelle lahjoittaa: uskon, armon ja pelastuksen.

Kaste poikkeusaikana
Ajantaisasta tietoa kasteesta poikkeusaikana (Siirryt linkistä Ylä-Savon seurakuntayhtymän sivulle.)

Kirkkojen, kappeleiden ja seurakuntasalien paikkamäärät poikkeusaikana
Kirkossa vietettävissä jumalanpalveluksissa ja kirkollisissa tilaisuuksissa voi olla läsnä yli 50 osallistujaa 1.6.2020 alkaen.
Kirkollisten toimitusten jälkeen vietettävät kaste- ja hääjuhla sekä muistotilaisuus ovat yksityistilaisuuksia. Viranomaisten tulkinnan mukaan kirkollista toimitusta seuraava juhla on yksityistilaisuus ja sen osallistujamäärä on enintään 50 henkeä.
Kirkkojen, kappeleiden ja seurakuntasalien paikkamäärät poikkeusaikana. (Siirryt linkistä Ylä-Savon seurakuntayhtymän verkkosivuille.)

Ristiäiset voi järjestää kotona, kirkossa tai muussa juhlaan sopivassa tilassa, vaikka jumalanpalveluksen yhteydessä. Suositus on, että lapsi kastetaan kahden kuukauden kuluessa syntymästä. Aikuiskasteen saa kastamaton aikuinen, joka haluaa liittyä kirkon jäseneksi.

Ottamalla yhteyttä seurakuntaan, saa tietoa kummien valinnasta, etu-, ja sukunimilaista, kastetilaisuuden järjestämisestä, mahdollisesta tilojen vuokrauksesta, ynnä muusta mieltä askarruttavasta ristiäisiin liittyvästä asiasta.

Pielaveden seurakunnassa kasteen ajanvarauksesta tulee sopia papin kanssa. Pappien päivystysajat virastotalolla (Pappilantie 11) ma, ti, to, pe klo 9-12. Kirkkoherra Arto Penttinen 040 0914 006, arto.penttinen@evl.fi ja kappalainen Timo Jokela 050 3023 664, timo.jokela@evl.fi. Voit asioida myös Palvelutoimisto ja keskusrekisterissä.

Tietoa uudesta etu- ja sukunimilaista, joka astuu voimaan 1.1.2019