Pyhäkoulu

Pyhäkoulu on lasten jumalanpalvelus.

Pyhäkoulu sisältää hengellisiä lauluja, Raamatun kertomuksia, rukousta ja sillä voi olla yksinkertainen liturgia. Pyhäkoulun kokoontumispäivä on ensisijaisesti sunnuntai. Näin se tarjoaa lapsille ja lapsiperheille säännöllisen mahdollisuuden lepopäivän pyhittämiseen silloinkin, kun perhe ei lähde seurakunnan messuun.

Pyhäkoulu voi kokoontua myös muuna päivänä. Silloin lepopäivän pyhittämisen sijasta toiminnan ideana on kokoontua yhteen oppimaan ja kokemaan sitä, mikä on "pyhää". Pyhyyden tunnistaminen on ihmiselle äärimmäisen tärkeä opittava asia.

Kuka järjestää?

Pyhäkoulua voi pitää kuka tahansa kristitty. Useimmat pyhäkoulut saavat tukea seurakunnalta tai ovat seurakunnan järjestämiä. Perhe voi pitää oman pyhäkoulun tai kummit voivat koota kummilapsensa pyhäkouluryhmäksi. Pienen lapsen kasteen yhteydessä vanhemmat ja kummit sitoutuvat antamaan lapselle kristillisen kasvatuksen. Perinteisesti tämä tarkoittaa lapsen viemistä pyhäkouluun ennen rippikoulua.

Pielaveden pyhäkoulut

Jylhänkylä, yhteyshenkilö Pirjo Mäkelä.

Rauhanyhdistyksen toimitalolla, yhteyshenkilö Mervi Hyvönen.

Lisätietoja nuorisotyönohjaaja Jaana Kiukkonen, p. 040 7432 035, jaana.kiukkonen@evl.fi 

 

Lapset osallistuvat pääsiäismaiseman tekoon. Ruohon siemenet on kylvetty.
Yhdessä tekemistä.
Ruohojen seasta nousee kallio ja kolme ristiä.
Yhdessä ihmettelyä.
nuorisotyönohjaaja
Faksi: 017 862 200
Pappilantie 11
72400 Pielavesi

Seurakunnan varhaiskasvatuksen toimitilat sijaitsevat seurakuntakeskuksessa. Ohjaaja on tavattavissa toimistolla arkena iltapäivisin.