Pielaveden kirkko (Kirkoon mahtuu yhteensä 160 henkilöä koronapandemian aikana)

Kirkkotie 2 , 72400 Pielavesi

Pielaveden kirkko (Kirkoon mahtuu yhteensä 160 henkilöä koronapandemian aikana)

Turvavälin (1-2 m) mahdollistamiseksi kirkkoon mahtuu yhteensä 160 henkilöä.

Pielaveden kirkko

Pielaveden seurakunnan upea puukirkko täytti vuoden 2018 joulukuussa 140 vuotta

Syntymäpäivää juhlittiin kirkossa 22.—26. lokakuuta juhlaviikon tapahtumilla. Lue tästä kirkkoherra Arto Penttisen saarna juhlaviikon kiitosmessussa 26.10.2018.

• istumapaikkoja n. 1200
  • urut ovat Kangasalan urkutehtaan 47+2 äänikertaiset sähköpneumaattiset urut (opus 583) vuodelta 1955
  • maksullisten konserttien osalta korvaus joko 120 E tai 10 % pääsymaksutuloista, jos ne ylittävät 1.200 €
  • kirkkoon on liikuntarajoitteisille esteetön pääsy (pyörätuoliluiska) ja kirkossa on saniteettitilat

Pielaveden kirkko valmistui 1878. Sen suunnitteli lääninarkkitehti Carl Ferdinand Öhmann. Muodoltaan kirkko on poikkilaivainen pitkäkirkko. Istumapaikkoja on noin 1500 hengelle.

Alttaritauluna on vuonna 1956 valmistunut Urpo Vainion lasimaalaus "Kristus on ylösnoussut". Kuoriin on sijoitettu vanhan kirkon alttaritaulu "Pyhä ehtoollinen", jonka on maalannut Mikael Toppelius.

Kirkko peruskorjattiin 1990 seinäjokelaisen Arkkitehtuuritoimisto Aulis Jääskeläinen Ky:n suunnitelmien mukaan. Sähkölämmitys uusittiin. Kirkkosaliin rakennettiin uusi takaseinä, jolloin urkuparven alle saatiin "esipihaksi" kutsuttu eteishalli sekä lasten huone ja morsiushuone. Kuori alttarikalusteineen uusittiin kokonaan ja kirkko maalattiin.

Kirkon välittömässä läheisyydessä on laaja hautausmaa. Sankarihautoja valvoo kuvanveistäjä Heikki Konttisen vuonna 1958 valmistunut patsas "Vartiomies".

Kirkossa voit tutustua museoesineiden näyttelyyn. Lue myös pääasiassa talkoovoimin valmistuneesta hautausmaan kiviaidasta

Lisätietoja sekä tilavaraukset Ylä-Savon seurakuntayhtymän seurakuntien yhteisestä Palvelutoimisto ja aluekeskusrekisteristä (Siirryt linkistä Ylä-Savon seurakuntayhtymän sivuille).

Tilojen palveluhinnasto (Siirryt linkistä Ylä-Savon seurakuntayhtymän sivustoon).

Lähellä sijaitsevia tiloja ja kohteita

Laukkalan kirkko

Kirkkotie 2, 72400 Pielavesi

Pyhäinpäivän messu

Pyhäinpäivänä muistamme edesmenneitä seurakuntamme jäseniä ja sytytämme kynttilän heidän muistolleen.

Kirkkotie 2, 72400 Pielavesi

MUSTARASTAS -yhtyeen konsertti

Mustarastas -yhtyeen konsertti Pielaveden evankelis-luterilaisessa kirkossa nuorille ja aikuisille. Kaikki rippikoululaiset mukana.