Päiväkerho on lapsen kasvupaikka, jossa toimitaan kumppanuudessa lapsen kodin kanssa. Lapsesta välittäminen, lapsuuden ilon kokemukset ja lapsen hengellisen herkkyyden vaaliminen ovat päiväkerhon ydintä.

Päiväkerho rakentaa lapsen kokemusta seurakunnasta, jossa hän tulee kohdatuksi kokonaisvaltaisesti ikäkaudelleen merkityksellisellä tavalla.

Päiväkerholaiset kokoontuvat kerran viikossa kahdeksi tunniksi leikkimään, hiljentymään; olemaan ja toimimaan. Päiväkerhoarkea värittää monenlainen toiminta, jonka sisältöä luo ohjaaja yhdessä lasten kanssa. Ryhmässä syntyvät kaverisuhteet ovat lapselle tärkeitä, samoin lämmin suhde ohjaajaan.

Päiväkerholaiset ovat 4-5 -vuotiaita.

Päiväkerho on

• seurakunnan kristillistä kasvatusta
• seurakunnan varhaiskasvatusta
• kotien kristillisen kasvatuksen tukemista
• kasvatuskumppanuutta
• lapsen hengellisyyden vaalimista
• lapsen hoidon, kasvun ja oppimisen paikka
• kristilliseen traditioon kasvun paikka
• lapsen vertaisryhmä

Päiväkerhotoiminta  Pielaveden seurakunnassa on maksutonta.

Miten päiväkerholaiseksi?

Vapaita kerhopaikkoja voi kysyä läpi vuoden ohjaajalta.

Päiväkerhon ohjelma syyskaudella 2020. (linkistä avautuu pdf -tiedosto )

Tiedote päiväkerhoon ilmoittautumisesta. ( linkistä avautuu pdf -tiedosto )

Päiväkerhoon ilmoittautumislomake. ( linkistä avautuu pdf -tiedosto )

Lapsi on liimannut leikkaamansa kuvan pääsiäisen kertomusta kuvaavaan kuvaan.
Lapset istuvat piirissä ja liikkuvat välillä hakemaan tavaroita lattiakuvaan, mikä muodostuu heidän keskelle.