Meidän seurakuntamme

Pielaveden seurakunta täytti taannoin jo 200 vuotta, ja paljon onkin tapahtunut tuossa ajassa. Mutta vielä enemmän on yhä samaa ja pysyvää. Jumala on sama ajasta aikaan, siis Isä ja Poika ja Pyhä Henki. Samaa Raamattua yhä luetaan ja samaa Isä meidän - rukousta rukoillaan, samaa uskoa tunnustamme, samaa siunausta jaamme. Toki kielen kehittyessä on kieliasua huollettu, mutta sisältöjä ei ole muutettu.

Tänä päivänä Pielaveden seurakunta on toiminnallisesti itsenäinen seurakunta, mutta vuoden 2011 alusta se on kuulunut Ylä-Savon evankelisluterilaiseen seurakuntayhtymään, joka vastaa siihen kuuluvien taloudesta ja henkilöstöhallinnosta sekä kiinteistöistä. Pielaveden seurakunta kuuluu myös Iisalmen rovastikuntaan.

Seurakunnan toiminta on hengellisesti avaraa ja kaikki ovat tervetulleita kaikkiin tapahtumiimme. Perinteisistä herätysliikkeistä näkyvimmin paikkakunnallamme toimivat Pielaveden Herättäjäyhdistys ja Pielaveden rauhanyhdistys.

Pielaveden seurakunnan toiminnassa on mukana runsaasti vapaaehtoisia vastuunkantajia.

Tällä hetkellä jäseniä seurakunnassa on hiukan alle 3600 (vuoden 2019 lopussa).

Pielaveden kirkon ilmakuva.