Laukkalan kirkko

Kyläkirkontie 59, 72740 Pielavesi
044 370 9793 (suntio)

Laukkalan kirkko

Vajaan 30 km päässä kirkonkylästä on vuonna 1940 valmistunut Laukkalan kirkko. Kirkkoon mahtuu noin parisataa henkeä. Myöhemmin kirkon yhteyteen on rakennettu seurakuntasali palvelemaan seurakunnan pohjoisten osien tarpeita. Seurakuntasalissa on ruokailutilat noin 70:lle hengelle ja hyvätasoinen keittiö. Kirkon läheisyydessä on hautausmaa ja sankarihautausmaa, jossa on Armas Tirrosen muistomerkki "Hyvästijättö".

Laukkalan kirkon historia

Varustetaso

• kirkkoon mahtuu n. 200 henkeä
  • seurakuntasalissa ruokailutila n. 70 hengelle
  • Seurakunta ei järjestä pitopalvelutoimintaa. Yleensä juhlien tarjoilusta huolehtivat pitopalveluyrittäjät.

Kyläkirkontie 59, 72740 Pielavesi

Ystäväliikkeen kädenlyöntitapahtuma Laukkalan kirkossa

Seppä Jaakko ja Margareta Högmanin perinnöstä kertovat Esko Jaatinen Ylivieskasta ja Sauli Typpö Oulusta. Mukana myös Löytyn veisaajat Ylivieskasta ja Ylä-Savon Pelimannit. Kädenlyöntiseuroissa puhuvat 50 vuotta sitten papiksi vihityt papit Matti Järveläinen Kuopiosta, Arvi Tuomi Jyväskylästä, Raimo Jalkanen Rautalammilta ja Jarmo Saksman Turusta. Seurakahvilla tarjotaan Talvisodan leipää.