Jumalanpalvelukset

Jumalanpalvelus on juuri sinua varten. Olet nimeltä kutsuttu, jo kasteessa. Jumalanpalveluksessa Jumala palvelee meitä sanallaan ja sakramenteillaan. Osallistumalla messuun me emme osoita muille paremmuuttamme tai huonommuuttamme, vaan osallistuminen on Jumalan lasten oikeus.

Jumalanpalvelukset rakentuvat Jumalan sanasta, ehtoollisesta, virsistä ja rukouksista. Sinulla on vapaus osallistua haluamallasi tavalla. Jumalanpalvelus tapahtuu kirkkovuodessa, joka alkaa ensimmäisestä adventtisunnuntaista ja päättyy tuomiosunnuntaina, Kristuksen kuninkuuden sunnuntaina.

Sunnuntai on ylösnousemuksen päivä. Siksi sunnuntain jumalanpalvelukseksi sopii parhaiten messu eli ehtoollisjumalanpalvelus. Toistaiseksi kuitenkin vietämme messua noin joka toinen sunnuntai ja sanajumalanpalvelusta joka toinen sunnuntai.

Messu

Kokonaista jumalanpalvelusta, ehtoollisjumalanpalvelusta, kutsutaan messuksi. Messua vietetään erityisesti sunnuntaisin, ylösnousemuksen päivänä.

Sanajumalanpalvelus

Sanajumalanpalveluksessa ei vietetä ehtoollista, mutta siinä on mahdollista käyttää runsaammin musiikkia tai laajentaa rukousosuutta. Sanajumalanpalvelusta vietetään aina jouluaattona, pitkäperjantaina ja itsenäisyyspäivänä.

Perhejumalanpalvelus

Lapset ja lapsiperheet pyritään ottamaan huomioon aivan erityisellä tavalla. Myös jumalanpalveluksen kesto on lapsiystävällinen.

Tuomasmessu

Messun musiikki poikkeaa totutusta. Säestyksestä vastaa bändi. Yhteislaulua tukee lauluyhtye. Musiikki muodostuu uudemmista ja myös vanhoista tutuista hengellisistä lauluista ja virsistä. Tuomasmessussa esirukouksella ja rukouspalvelulla on tärkeä tehtävänsä. Voit kirjoittaa esirukouspyynnön tai pyytää esirukousta albaan pukeutuneilta vapaaehtoistyöntekijöiltä. Pielaveden seurakunnan Tuomasmessuista voit lukea lisätietoa täältä.

Jumalanpalvelusten ajat ja paikat 

Jumalanpalveluksien aikataulut ja paikat näet tapahtumakalenterista tästä