Hautajaiset

Kuolema on osa tätä elämää ja maallisen vaelluksen päätepiste, niin ajattelemme. Surun kohdatessa meidän on kyettävä hoitamaan kuolemaan ja hautaamiseen läheisesti liittyviä asioita. Hautajaisten kulusta, muistotilaisuuden järjestämisestä tai suruun liittyvissä asioissa neuvomme ja opastamme tarpeen mukaan.

HAUTAJAISTEN JÄRJESTÄMINEN POIKKEUSOLOISSA
- Ajantasaista tietoa ja tulostettava ohjeistus >>

Kirkkojen, kappeleiden ja seurakuntasalien paikkamäärät poikkeusaikana
Kirkossa vietettävissä jumalanpalveluksissa ja kirkollisissa tilaisuuksissa voi olla läsnä yli 50 osallistujaa 1.6.2020 alkaen.
Kirkollisten toimitusten jälkeen vietettävät kaste- ja hääjuhla sekä muistotilaisuus ovat yksityistilaisuuksia. Viranomaisten tulkinnan mukaan kirkollista toimitusta seuraava juhla on yksityistilaisuus ja sen osallistujamäärä on enintään 50 henkeä.
Kirkkojen, kappeleiden ja seurakuntasalien paikkamäärät poikkeusaikana. (Siirryt linkistä Ylä-Savon seurakuntayhtymän verkkosivuille.)

Hautajaisjärjestelyt voi aloittaa ottamalla yhteyttä Hautauspalveluun. Asioidessa sovitaan mm. hautajaisten käytännön järjestelyistä kuten papin, kanttorin ja tilan varauksesta ja hautaukseen liittyvistä asioista.

Tarkista ennen asiointia mahdolliset poikkeukselliset aukioloajat tästä.

Voit asioida henkilökohtaisesti Iisalmen toimistossa (Ilvolankatu 14 b, 74100 Iisalmi) maanantaista perjantaihin klo 9-15 välisenä aikana. Tarkista ennen asiointia mahdolliset poikkeukselliset aukioloajat tästä. Palvelut on saatavilla myös puhelimitse ☎ 044 7335 201. Hautauspalveluiden sähköpostiosoite on ylasavon.hautausluvat@evl.fi.

Pielavedellä hautajaisvalmisteluissa auttavat papit, Arto Penttinen p. 040 0914 006, arto.penttinen@evl.fi ja Timo Jokela p. 050 3023 664, timo.jokela@evl.fi. He ottavat yhteyttä omaisiin suruviestin saatuaan. Papit ovat tavattavissa Pielaveden seurakuntakeskuksella, Pappilantie 11, varmimmin etukäteen sovittuna aikana, mutta voivat tehdä myös kotikäyntejä.