Pielaveden kirkko (Kirkoon mahtuu yhteensä 160 henkilöä koronapandemian aikana)

Kirkkotie 2 , 72400 Pielavesi

Pielaveden kirkko (Kirkoon mahtuu yhteensä 160 henkilöä koronapandemian aikana)

Turvavälin (1-2 m) mahdollistamiseksi kirkkoon mahtuu yhteensä 160 henkilöä.

Pielaveden kirkko

Pielaveden seurakunnan upea puukirkko täytti vuoden 2018 joulukuussa 140 vuotta

Syntymäpäivää juhlittiin kirkossa 22.—26. lokakuuta juhlaviikon tapahtumilla. Lue tästä kirkkoherra Arto Penttisen saarna juhlaviikon kiitosmessussa 26.10.2018.

• istumapaikkoja n. 1200
  • urut ovat Kangasalan urkutehtaan 47+2 äänikertaiset sähköpneumaattiset urut (opus 583) vuodelta 1955
  • maksullisten konserttien osalta korvaus joko 120 E tai 10 % pääsymaksutuloista, jos ne ylittävät 1.200 €
  • kirkkoon on liikuntarajoitteisille esteetön pääsy (pyörätuoliluiska) ja kirkossa on saniteettitilat

Pielaveden kirkko valmistui 1878. Sen suunnitteli lääninarkkitehti Carl Ferdinand Öhmann. Muodoltaan kirkko on poikkilaivainen pitkäkirkko. Istumapaikkoja on noin 1500 hengelle.

Alttaritauluna on vuonna 1956 valmistunut Urpo Vainion lasimaalaus "Kristus on ylösnoussut". Kuoriin on sijoitettu vanhan kirkon alttaritaulu "Pyhä ehtoollinen", jonka on maalannut Mikael Toppelius.

Kirkko peruskorjattiin 1990 seinäjokelaisen Arkkitehtuuritoimisto Aulis Jääskeläinen Ky:n suunnitelmien mukaan. Sähkölämmitys uusittiin. Kirkkosaliin rakennettiin uusi takaseinä, jolloin urkuparven alle saatiin "esipihaksi" kutsuttu eteishalli sekä lasten huone ja morsiushuone. Kuori alttarikalusteineen uusittiin kokonaan ja kirkko maalattiin.

Kirkon välittömässä läheisyydessä on laaja hautausmaa. Sankarihautoja valvoo kuvanveistäjä Heikki Konttisen vuonna 1958 valmistunut patsas "Vartiomies".

Kirkossa voit tutustua museoesineiden näyttelyyn. Lue myös pääasiassa talkoovoimin valmistuneesta hautausmaan kiviaidasta

Lisätietoja sekä tilavaraukset Ylä-Savon seurakuntayhtymän seurakuntien yhteisestä Palvelutoimisto ja aluekeskusrekisteristä (Siirryt linkistä Ylä-Savon seurakuntayhtymän sivuille)

Tilojen palveluhinnasto (Siirryt linkistä Ylä-Savon seurakuntayhtymän sivustoon)

Kirkkotie 2, 72400 Pielavesi

Iltamusiikki "Lauluni aihe ei muutu"

Kesän 2020 Iltamusiikit - sarjan konsertti. Musiikista vastaa kirkkoherra Arto Penttinen.

Kirkkotie 2, 72400 Pielavesi

Sanajumalanpalvelus

Jumalanpalvelukseen voi kokoontua enimmillään 160 ihmistä. 1.5. metrin turvavälit on merkitty penkkeihin. Saman perheen jäsenet voivat istua vierekkäin. Käsidesejä käytetään kirkkoon tullessa ja kirkosta poistuttaessa. Sairaana ei pidä osallistua. Jumalanpalvelus striimataan Pielaveden seurakunnan Youtube-kanavalla.