Apua ja tukea elämään

Kun mieltäsi painaa yksinäisyys, suru, masennus, parisuhdehuolet tai mikä tahansa muu murhe, voit kääntyä seurakunnan työntekijöiden puoleen. Papit, diakonissa ja muut työntekijät ovat seurakuntalaisia varten.

Voit ottaa yhteyttä diakoniatyöntekijään, kun haluat puhua asioista jonkun kanssa luottamuksellisesti, haluat osallistua vapaaehtoistoimintaan, tarvitset tukea vaikeuksissasi tai taloudellista apua.

Vs. diakoni Tuija Mäkinen p. 040 743 2037, tuija.makinen@evl.fi

Keskusteluapua seurakunnasta

Sielunhoidollisessa keskustelussa voidaan käsitellä mitä tahansa inhimillisen elämän ongelmia.

Akuutissa kriisitilanteessa voit soittaa:

• Kirkkoherra: Arto Penttinen 0400 914 006
  • Kappalainen: Timo Jokela 050 302 3664
  • Diakoniatyöntekijä: Tuija Mäkinen p. 040 7432037, 14.9.2020 alkaen Ilmari Pyykönen p. 040 7432038
  • Muiden työntekijöiden yhteystiedot löydät täältä
  • myös Nilakan alueen psykososiaalisen tuen ryhmä päivystää arkisin klo 8-15 numerossa 044 7171 998

Diakonian apu koronapandemian aikana

Kirkon keskusteluapua

Kirkon keskusteluapu on sinua varten, joka kaipaat kuuntelijaa. Päivystäjämme ovat kirkon vaitiolovelvollisia koulutettuja vapaaehtoisia sekä työntekijöitä. Palvelemme myös ruotsiksi. Keskusteluapua saat chatin välityksellä, soittamalla, laittamalla sähköpostia tai kirjoittamalla kirjeen. Voit valita sinulle sopivan palvelun. Tästä siirryt kirkonkeskusteluapua.fi sivustolle.

Kotikäynnit

Diakoniatyöntekijät auttavat sinua, jos tarvitset sielunhoidollista, kriisi – tai muuta keskusteluapua, hengellistä ohjausta ja esirukousta. Voit olla yhteydessä myös vapaaehtoisena toimimiseen liittyvissä asioissa sekä saada taloudellista neuvontaa ajanvarauksella.

Pielaveden seurakunnan diakoniatyöntekijät vierailevat mielellään kodeissa. Voit sopia kotikäynnin ottamalla yhteyttä suoraan diakoniatyöntekijään:

vs. diakoni-lähetyssihteeri Tuija Mäkinen p. 040 743 2037, tuija.makinen@evl.fi

vs. diakoni Ilmari Pyykönen p. 040 743 2038, ilmari.pyykonen@evl.fi (14.9.2020 alkaen)

Kirkon Perheasiain neuvottelukeskus

Perheasiain neuvottelukeskuksessa selvitetään parisuhteeseen, perheeseen ja ihmisen henkilökohtaiseen elämään liittyviä kysymyksiä.Palvelut ovat luottamuksellisia ja maksuttomia.

Kuopion toimipiste

Asiakkaaksi hakeutuminen:  soita vastaanottosihteerille puh. 040 4848 480,
puhelinajat ovat ma–pe klo 9–11.

NettiTupu kuuntelee

Nettitupu tarjoaa aikuisen keskustelukumppanin. Nettitupu on kouluikäisille tytöille ja pojille tarkoitettu auttamispalvelu verkossa. Voit helposti tehdä kysymyksen mieltäsi painavasta asiasta ja chattailla NettiTupun kanssa.

Tutustu Nettitupu palveluun (Siirryt osoitteeseen www.nettitupu.fi)

Kirkko tarjoaa luottamuksellista keskusteluapua puhelimessa ja verkossa, missä tahansa. Voit ottaa yhteyttä myös omaan seurakuntaasi. Keskusteluapua eri elämäntilanteisiin

Kirkon diakoniatyöntekijät ovat sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisia, jotka auttavat monissa kriiseissä.

Apua elämän kriiseihin

Parisuhdeongelmissa ulkopuolinen keskusteluapu usein auttaa. Seurakunnissa erityisesti perheasiain neuvottelukeskukset tarjoavat apua.

Hae apua parisuhdeongelmiin

Huomatessasi olevasi tai läheisesi olevan riippuvainen päihteistä, hae rohkeasti apua omasta terveyskeskuksestasi tai seurakunnastasi.

Päihteet ja riippuvuus

Talousongelmissa kannattaa ensin ottaa yhteyttä sosiaalitoimistoon. Voit ottaa yhteyttä myös kunnan velkaneuvojaan. Neuvonta on maksutonta.

Talousapua ja -neuvontaa