Yhteisvastuu 2017 torjuu ihmiskauppaa

Suomessa yhteisvastuuvaroin autetaan ihmiskaupan uhreja yhteistyössä eri järjestöjen kanssa. Kansainvälisesti keräyksellä autetaan erityisesti konfliktien keskellä asuvia nuoria, jotta he eivät joutuisi ihmiskaupan uhreiksi.

Suomessa vuoden 2017 Yhteisvastuu-varoin autetaan ihmiskaupan uhreja yhteistyössä Pro-tukipiste ry:n, Rikosuhripäivystyksen, Pakolaisneuvonta ry:n ja Monika-Naiset liitto ry:n kanssa. Harmaan eri sävyt -hankkeen päätavoitteena on ehkäistä ihmiskauppaa ja hyväksikäyttöä tavoittamalla, tunnistamalla ja tukemalla virallisten tukijärjestelmien ulkopuolelle putoavia ihmiskaupan tai ihmiskaupan kaltaisten rikosten uhreja.

Vuoden 2017 kansainvälisenä esimerkkikohdealueena on Lähi-itä. Keräysvaroilla tuettava kansainvälinen työ auttaa erityisesti konfliktien keskellä asuvia nuoria, jotta he pystyisivät rakentamaan hyvän elämän eivätkä joutuisi ihmissalakuljettajien ja ihmiskaupan uhreiksi.  Avun vie perille Kirkon Ulkomaanapu.

Kirkon Ulkomaanapu tarjoaa pakolaisille muun muassa englanninopetusta, ammatillista koulutusta sekä psykososiaalista tukea. Ulkomaanapu järjestää vapaa-ajan toimintaa, kuten jalkapalloa ja sirkuskoulua. Keräysvaroja käytetään myös pitkäjänteiseen kehitysyhteistyöhön Keski-Afrikan tasavallassa, Ugandassa ja Myanmarissa.

www.yhteisvastuu.fi

www.facebook.com/yhteisvastuu

Kirkon kuvapankki/Lauri Rotko.

Pielaveden seurakunnan Yhteisvastuu-keräys tuotti 3788,-. Kiitos kaikille eri tavoin osallistuneille!

www.yhteisvastuu.fi
www.facebook.com/yhteisvastuu