Vapaaehtoistoiminta

Vapaaehtoistyö on seurakunnan diakoniatyön järjestämää toimintaa, auttamista, rinnalla kulkemista ja ihmisenä olemista toiselle.

Vapaaehtoisena voit toimia seurakunnassa

• lähimmäisenä yksinäisille
  • ystävänä vanhuksen kodissa
  • vanhainkodissa ja sairaalassa juttukaverina ja lukijana
  • tilaisuuksien järjestelyissä
  • keittiöllä emännän apuna
  • tekstin lukijana jumalanpalveluksissa, kolehdinkerääjänä
  • avustajana hartaushetkissä

"Jokaiselle löytyy varmasti jotain!"

Voit ottaa yhteyttä diakoniatyöntekijöihimme tai kurkata tarjolla olevia vapaaehtoistehtäviä suoraan verkosta täältä.

Vapaaehtoistoimintaa tapahtuu myös muualla seurakunnassa. Vapaaehtoiset järjestävät lähetystyön tapahtumia, joista mainittakoon myyjäiset. Vapaaehtoiset vastaavat myös lähetystyön rukouspiireistä. Suomen Lähetysseuran yhteyshenkilönä toimii vapaaehtoinen. Lähetystyötä koordinoi diakoni-lähetyssihteeri Minna Sahlberg, joka antaa mielellään lisätietoja.

Kirkkokuorolaiset ovat myös seurakunnan vapaaehtoisia. Musiikkityön sivulta saat lisää tietoa kirkkokuorosta ja ylipäänsä seurakunnan musiikkitoiminnasta.

Vapaaehtoisilla on suuri merkitys myös kyläseurojen ja kotiseurojen järjestämisessä. Tuomasmessukaan ei voisi toimia ilman vapaaehtoisia.

Löydä oma vapaaehtoistyösi osoitteesta vapaaehtoistyo.fi
Pielaveden alueen vapaaehtoistehtävät löydät nyt helposti verkosta.