Pielaveden kirkko täyttää 140 vuotta

8.10.2018 16.18

Pielaveden kirkko_140 vuotta_juhlaviikko_somejakokuva Lukkari 2_THUMB.png

Pielaveden seurakunnan upea puukirkko täyttää joulukuussa 140 vuotta. Syntymäpäivää juhlitaan seurakunnassa 22.—26.lokakuuta juhlaviikon tapahtumilla.

Juhlaviikon aikana Pielaveden kirkossa järjestetään monenlaisia tapahtumia läpi viikon. Kirkko on avoinna useana päivänä aamusta iltaan. Tarjolla on aamukahveja sekä rukoushetkiä pitkin viikkoa ja käsityökahvila palvelee monena päivänä. Musiikista saadaan nauttia urkuhetkien kautta. Viikon aikana kirkossa keitetään myös täytekakkukahvit 75- ja 85-vuotialle.

Torstaina 25.10. seurakunta tarjoaa 140 vuotiaassa kirkossa keittolounaan ja kutsuu syömään yhdessä mukavassa seurassa. Soppakirkko alkaa klo 10 hartaudella ja lauluhetkellä johon kaikki ovat tervetulleita. Lounas on tarjolla klo 10.45–12.00, tilaisuuteen voi tulla myös vain syömään yhdessä, vaikkapa lounastauolla työpäivän lomassa. Viikon päättää messu perjantaina 26.10. klo 19.00 alkaen.

”Meille on tulossa hieno juhlaviikko ja toivotamme lämpimästi kaikki tervetulleiksi tapahtumiin. Olemme rakentaneet juhlaviikon siten, että siellä on tapahtumia kaikenikäisille.”, kertoo Pielaveden seurakunnan kirkkoherra Arto Penttinen.

Pielaveden kirkko valmistui vuonna 1878 ja sen on suunnitellut lääninarkkitehti Carl Ferdinand Öhmann. Kirkko peruskorjattiin vuonna 1990 ja maalämpö asennettiin vuonna 2013. Kirkossa on istumapaikkoja noin 1500 hengelle ja muodoltaan se on ns. poikkilaivainen pitkäkirkko.

Koko viikon tapahtumat ja tarkat aikataulut löytyvät verkkosivuilta osoitteesta www.pielavedenseurakunta.fi/kirkko140vuotta

Lisätietoja, Pielaveden seurakunta, kirkkoherra Arto Penttinen, 0400 914 006, arto.penttinen@evl.fi