Mikkelinpäivä on omistettu lapsille ja enkeleille

26.9.2018 15.32

Mikkelinpäivä 2018.jpg

Tulevana sunnuntaina 30.9. vietetään lapsille ja enkeleille omistettua juhlapyhää.

Mikkelinpäivän keskushahmo on ollut 400-luvulta lähtien arkkienkeli Mikael, jonka kutsumus oli lasten puolustaminen. Myöhemmin päivästä on tullut kaikkien enkeleiden päivä, jolloin mietitään heidän merkitystä ja tehtäviään. Kristillisessä ajattelussa enkelit ovat Jumalan sanansaattajia, jotka suojelevat ja opastavat ihmisiä.

Jumalanpalvelukset koko perheelle

Mikkelinpäivä kutsuu viettämään pyhää jumalanpalveluksiin koko perheellä. Päivä tuo mukavan mahdollisuuden viettää aikaa myös kummilapsen kanssa. Päivän yksi keskeinen teema on lapsen usko. Monet seurakunnat järjestävät perhejumalanpalveluksia, joissa lapset huomioidaan erityisellä tavalla.

Pielaveden kirkossa klo 10 alkavassa perhemessussa lapset pääsevät huiskuttamaan rauhan kangasta ja kokoamaan kankaista enkelin hahmoa. Rukouskivet eri väreineen ja merkityksineen tuovat pienellekin mahdollisuuden pyytää rukousta itselle tärkeän asian puolesta.

Lisätietoja: Pielaveden seurakunta, kappalainen Timo Jokela, 050 302 3664, timo.jokela@evl.fi