Olli Mustonen vihkii Pielaveden kirkon uuden flyygelin

6.8.2018 13.05

Olli Mustonen_kuvaaja mainittava_Outi Törmälä_THUMB.jpg

Harvinaislaatuista tilaisuutta valmistelleiden Pielaveden musiikinystävien sitkeä työ palkitaan, kun Mustonen aloittaa suuren Beethoven-kiertueensa Pielaveden kirkon uudella flyygelillä.

Suomen valovoimaisimpiin ja kansainvälisestikin tunnetuimpiin muusikoihin kuuluva pianotaiteilija, kapellimestari ja säveltäjä Olli Mustonen konsertoi syyskuun alussa Pielavedellä.

Sunnuntaina 2.9. klo 18 on kirkossa julkinen konsertti; nimensä Les Adieux se saa Beethovenin kuuluisan Jäähyväissonaatin mukaan. Maanantai-aamuna 3.9. Mustonen esiintyy koululaisille – soittaa ja kertoo; vastailee kuulijoiden kysymyksiin.

Viime kesänä 50 vuotta täyttänyt Olli Mustonen on omaäänisimpiä ja persoonallisimpia suomalaistaiteilijoita ja ansaitusti yleisön kestosuosikki. Hän tuli tunnetuksi jo 1980-luvun alkupuolella menestyttyään mm. 15-vuotiaana Eurovision nuorten solistien kilpailussa Genevessä ja seuraavina vuosina Maj Lind-kilpailussa sekä pianosolistina Lontoossa. Hänen tärkeimpiä opettajiaan ovat olleet pianisti Ralf Gothoni sekä säveltäjä Einojuhani Rautavaara. Sittemmin työ on vienyt hänet kaikille maailman keskeisille konserttilavoille niin omin soolokonsertein kuin yhdessä huippuorkestereiden kanssa.

Konsertit järjestävät yhteistyössä Pielaveden musiikinystävät ry ja Pielaveden seurakunta, koululaiskonserttia tukee myös Pielaveden kunta.
Lipunmyynti konserttiin alkaa 6.8.

OLLI MUSTONEN & BEETHOVEN
su 2.9.2018 klo 18.00