Mikkelinpäivä on lasten ja enkelien sunnuntai

25.9.2017 13.13

Mikkelinpäivä_enkeli_lapsi_200x200_THUMB.jpg

Mikkelinpäivää vietetään tulevana sunnuntaina 1. lokakuuta. Ylä-Savon seurakuntayhtymän seurakunnissa enkeleiden ja lapsien pyhää juhlistetaan perhekirkoissa ja muissa tapahtumissa.

Tulevana sunnuntaina jumalanpalvelusten keskiössä ovat lapset ja pohdinnat enkelien merkityksistä ja tehtävistä. Päivä tuo myös muistutuksen Jumalan luomasta näkymättömästä maailmasta enkeleineen ja Jumalan tahdon mukaisesta elämästä. Mikkelinpäivän teemat juontuvat Arkkienkeli Mikaelista jonka kutsumus oli lasten puolustaminen. Ylä-Savon seurakuntayhtymän seurakunnissa mikkelinpäivää vietetään kokoontumalla mm. perhekirkkoihin ja moniin muihin tapahtumiin. Suomen evankelis-luterilainen kirkko viettää mikkelinpäivää Mikon päivänä, 29.9., tai jos se on arkipäivä, sitä seuraavana sunnuntaina.

Pielaveden kirkkoon kokoonnutaan sunnuntaina klo 10 Vauvasta vaariin -perhemessuun. Esilauluryhmänä toimii lapsikuoro ja Thaimaan lähetti Jyrki Markkanen saarnaa. Erityisesti mukaan kutsutaan lapsia perheineen, isovanhempia sekä tänä vuonna 75 ja 85 vuotta täyttäviä. Kirkon jälkeen kahvi- ja mehutarjoilu, sekä kuvia Thaimaasta.