Tuhkakeskiviikon messu

Tuhkakeskiviikon messu Pielaveden kirkko

Tuhkakeskiviikon messussa aloitetaan paasto.

Tuhkakeskiviikko osuu tänä vuonna samalle päivälle kuin ystävänpäivä. Siksi messsu jälkeen nautitaan hedelmäsalaattia, johon jokainen voi haluatessan tuoda hedelmän.

Paastonaika alkaa laskiaisen jälkeisestä keskiviikosta, tuhkakeskiviikosta, joka on saanut nimensä paastoon liittyneestä tuhkan sirottelemisesta pään päälle. Se oli katumuksen ja parannuksen vertauskuva.

Suomessakin päivää sanottiin jo keskiajalla tuhkakeskiviikoksi tai tuhkan ja säkin päiväksi (dies cineris, dies cinerum et cilicii). Myöhemmin nimitys unohtui, mutta on viime aikoina tullut uudelleen käyttöön.

Tuhkakeskiviikkona tunnustamme, että olemme syyllisiä Kristuksen kärsimykseen. Kadumme ja pyydämme anteeksi syntejämme luottaen hänen sovituskuolemaansa. Pyydämme myös voimaa antaa anteeksi lähimmäisillemme.

Arto Penttinen
kirkkoherra, lääninrovasti
Faksi:  017 862 200

Pielaveden kirkko

2. paastonajan sunnuntai

Väkikarttu, Kiuruvedentie 1733

Joutsenniemen-Vaaraslahden kinkerit Elisa ja Juha Tikkasella

Kinkerin aiheena on rauha ja sen rakentaminen

Siioninvirsiseurat

Maija Kekkosella, Roviorannantie 358.