Ristiäiset

Onneksi olkoon, perheeseenne on syntynyt uusi ihminen! Kasteessa ihminen saa jotain, minkä vain Jumala voi hänelle lahjoittaa: uskon, armon ja pelastuksen.

Ristiäiset voi järjestää kotona, kirkossa tai muussa juhlaan sopivassa tilassa, vaikka jumalanpalveluksen yhteydessä. Suositus on, että lapsi kastetaan kahden kuukauden kuluessa syntymästä. Aikuiskasteen saa kastamaton aikuinen, joka haluaa liittyä kirkon jäseneksi.

Ottamalla yhteyttä seurakuntaan, saa tietoa kummien valinnasta, etu-, ja sukunimilaista, kastetilaisuuden järjestämisestä, mahdollisesta tilojen vuokrauksesta, ynnä muusta mieltä askarruttavasta ristiäisiin liittyvästä asiasta.

Pielaveden seurakunnassa kasteen ajanvarauksesta tulee sopia papin kanssa. Pappien päivystysajat virastotalolla (Pappilantie 11) ma, ti, to, pe klo 9-12. Kirkkoherra Arto Penttinen 040 0914 006, arto.penttinen@evl.fi ja kappalainen Timo Jokela 050 3023 664, timo.jokela@evl.fi. Voit asioida myös Palvelutoimisto ja keskusrekisterissä.