Pielaveden kirkko

Kirkkotie 2, 72400 Pielavesi

Pielaveden kirkko
  • istumapaikkoja n. 1200
  • urut ovat Kangasalan urkutehtaan 47+2 äänikertaiset sähköpneumaattiset urut (opus 583) vuodelta 1955
  • maksullisten konserttien osalta korvaus joko 120 E tai 10 % pääsymaksutuloista, jos ne ylittävät 1.200 €
  • kirkkoon on liikuntarajoitteisille esteetön pääsy (pyörätuoliluiska) ja kirkossa on saniteettitilat
  • tiekirkkona kesäisin. Kesällä 2017 avoinna 5.6. - 28.7. joka päivä klo 10 - 16.

Pielaveden kirkko valmistui 1878. Sen suunnitteli lääninarkkitehti Carl Ferdinand Öhmann. Muodoltaan kirkko on poikkilaivainen pitkäkirkko. Istumapaikkoja on noin 1500 hengelle.

Alttaritauluna on vuonna 1956 valmistunut Urpo Vainion lasimaalaus "Kristus on ylösnoussut". Kuoriin on sijoitettu vanhan kirkon alttaritaulu "Pyhä ehtoollinen", jonka on maalannut Mikael Toppelius.

Kirkko peruskorjattiin 1990 seinäjokelaisen Arkkitehtuuritoimisto Aulis Jääskeläinen Ky:n suunnitelmien mukaan. Sähkölämmitys uusittiin. Kirkkosaliin rakennettiin uusi takaseinä, jolloin urkuparven alle saatiin "esipihaksi" kutsuttu eteishalli sekä lasten huone ja morsiushuone. Kuori alttarikalusteineen uusittiin kokonaan ja kirkko maalattiin.

Kirkon välittömässä läheisyydessä on laaja hautausmaa. Sankarihautoja valvoo kuvanveistäjä Heikki Konttisen vuonna 1958 valmistunut patsas "Vartiomies".

Kirkossa voit tutustua museoesineiden näyttelyyn. Lue myös pääasiassa talkoovoimin valmistuneesta hautausmaan kiviaidasta

Kirkkotie 2, 72400 Pielavesi

Tuomiosunnuntai (Kristuksen kuninkuuden sunnuntai)