Nuorisotyön toiminta-ajatus:

Nuorisotyö on rippikoulun käyneiden parissa tehtävää työtä. Tavoitteena on tukea nuorten hengellistä kasvua ja tarjota heille mielekästä toimintaa omassa seurakunnassa ja seurakunnan ulkopuolella.

Nuorisotyön keskeinen osa on ryhmänjohtajakoulutus, jonka ohjelmaan sisällytetään osallistumista tapahtumiin ja tehdään retki ja pidetään leiri. Arki-iltojen koulutukset torstaisin ( 4 kpl) kestävät kaksi tuntia, ja silloin tarjoillaan myös välipalaa. Kesän 2015 rippikoululaiset voivat ilmoittua koulutukseen ma 10.8. alkaen Jyrkille nuorisotoimistoon. Alla on yhteystiedot.

Rovastikunnallisena yhteistyönä on tehty kaksi ulkomaanmatkaa; v.2012 olimme Virossa ja v. 2014 olimme Ruotsissa. Seuraavaa matkaa on suunniteltu vuodelle 2017 Viroon. Mukaan pääsee edullisesti Pielavedeltä 4 nuorta, iältään yli 15v. Lue alhaalta retkestä lisää.

Rippikoululaisten nuortenillat seurakuntakeskuksen nuortentiloissa, Pappilantie 11. syksyllä ja keväällä. Ajat ilmoitetaan myöhemmin.

Isosia tarvitaan taas ensi kesän 2017  rippikoulu- ja lastenleireillä. Vanhojen, koulutettujen  isosten ilmoittautuminen on ennen talvilomaa.  Tarvitsemme myös täysi-ikäisen (yli 18v.) yövalvojajan kahdeksi viikoksi rippikoululeireille.

Jyrki: 0400- 811466, jyrki.kiukkonen@evl.fi tai facebookissa tykkäämällä: Pielaveden seurakunnan nuorisotyö

Ryhmänjohtajakoulutus 2016-2017 sekä Kerhojen apuohjaajien pestit

Koulutus antaa valmiudet hakeutua kesällä 2017 isosen tehtäviin seurakunnan varhaisnuoriso- ja rippikoululeireille. Varmaa kesätyöpaikkaa emme voi taata, mutta kaikki mukaan tulevat lupaamme kouluttaa. Kesällä 2017 on kaksi rippikoululeiriä  (a`5 vrk) Sukevan Hirsikankaalla ja kaksi varhaisnuorten leiriä, toinen Sukevan Hirsikankaalla ja toinen Partaharjussa (Hiippakuntaleiri LIEKKI 2017) Koulutuksesta saa myös keväällä todistuksen. Kouluttajina toimivat Jyrki Kiukkonen, Timo Jokela ja Minna Sahlberg.

Koulutus sisältää  syksyn ja talven aikana 4-5 torstai-illan  koulutusta seurakunnan nuortentiloissa klo 16-18.  Iltojen alkuun kuuluu myös maittava välipala klo 15.30-16.00 seurakuntakeskuksella. Se kannattaa hyödyntää.

Toukokuun 20.-21.5. pidämme oman valmisteluleirin Sukevan Hirsikankaan leirikeskuksessa.

KOULUTUS OHJELMINEEN KAIKKINEEN ON ILMAINEN!

lmoittautuneille tarkempi koulutusohjelma postissa syyskuussa.

Facebookkiin avaamme myös  ISKO  2017 -ryhmän, jonka kautta tieto kulkee koulutuksessa mukana oleville.

KERHOIHIN APUOHJAAJAKSI?

Jyrki tarvitsee apuohjaajia Varkki-iltaan (3-7 lk ti ilta) ja salibandykerhoihin (0-6 lk ke ilta).  Apuohjaajille maksetaan palkkaa 7€/ kerhokerta. Jyrki perehdyttää työhön. Myös pareittain voi ilmoittautua.

ROVASTIKUNNALLINEN RETKI VIROON KEVÄÄLLÄ 2017:

Iisalmen rovastikunnan seurakunnat (Iisalmi, Lapinlahti, Varpaisjärvi, Pielavesi, Sonkajärvi, Vieremä, Kiuruvesi ja Pyhäjärvi) tekevät yhdessä nuorten matkan Viroon toukokuussa 2017. Vierailupaikkamme ovat Tallinnassa ja erityisesti Rakveressa, jossa on mahdollisuus toimia virolaisten nuorten kanssa. Ohjelmassa on vierailuja Sakun seurakunnan nuorten luokse, kouluilla, kylpylässä, Suomalaisessa seurakunnassa. Vapaata aikaakin on riittävästi.

Retkelle osallistuu 30 nuorta rovastikunnan alueelta. Pielaveden kiintiö on 4. Kaksi paikkaa on vielä jäljellä.

Ajankohta: 24.-28.5.2017

Kohde: Tallinna ja Rakvere

Kenelle: 1997-2001 syntyneille

Hinta:           Pielaveden hinta on 130€/ osallistuja

Lisätietoa: Jyrki: 0400-811466 tai jyrki.kiukkonen@evl.fi tai face.

Ilmoittautuminen     15.1.2017 mennessä Jyrkille nuorisotoimistoon Jyrkille.

Saunavirsi oli viime kesän high light.
Oulugospelissa esiintyy mm. KLS bändi ja muitakin mielenkiintoisia kokoonpanoja.

Nuorisotyönohjaaja on tavattavissa toimistolla, Pappilantie 11, pääsääntöisesti ma-pe klo 8.30-11 ja 12-16 välisenä aikana.