.

Nuorille

Nuorisotyö on rippikoulun käyneiden parissa tehtävää työtä. Tavoitteena on tukea nuorten hengellistä kasvua ja tarjota heille mielekästä toimintaa omassa seurakunnassa ja seurakunnan ulkopuolella.

Nuorisotyön keskeinen osa on ryhmänjohtajakoulutus, jonka ohjelmaan sisällytetään osallistumista tapahtumiin ja tehdään retki ja pidetään leiri. .

Isosia tarvitaan taas ensi kesän 2019 rippikoulu- ja lastenleireille. Vanhojen, koulutettujen  isosten ilmoittautuminen Jyrkille mahdollisimman nopeasti, viimeistään kuitenkin  tammi-helmikuussa.

Jyrki: 0400- 811466, jyrki.kiukkonen@evl.fi tai facebookissa tykkäämällä: Pielaveden seurakunnan nuorisotyö

Ryhmänjohtajakoulutus 2018-2019

Koulutus antaa valmiudet hakeutua kesällä 2019 isosen tehtäviin seurakunnan varhaisnuoriso- ja rippikoululeireille. Kaikki mukaan tulevat lupaamme kouluttaa. Kesällä 2019 on kaksi rippikoululeiriä  (a`5 vrk) Sukevan Hirsikankaalla ja kaksi varhaisnuorten leiriä. Koulutuksesta saa myös keväällä todistuksen. Kouluttajina toimivat Jyrki Kiukkonen, Timo Jokela ja Minna Sahlberg.

Koulutus alkaa  to 4.10 yhteisellä kokoontumisella srk –talolla. La 7.10 on sitten rovastikunnan yhteinen ”ISOSTI” isoskoulutuspäivällä Iisalmessa. Syksyn ja talven aikana on 3 torstai-illan  koulutusta seurakunnan nuortentiloissa klo 16-18.  Iltojen alkuun kuuluu myös maittava välipala klo 15.30-16.00 seurakuntakeskuksella. Se kannattaa hyödyntää.

Toukokuun 17.-19.5. pidämme oman valmisteluleirin Sukevan Hirsikankaan leirikeskuksessa.

KOULUTUS OHJELMINEEN KAIKKINEEN ON ILMAINEN!  (Isosille maksetaan 20€/ vrk).

Osa teistä ilmoittautui koulutukseen jo kesän rippikoululeirillä. Teidän ei tarvitse ilmoittautua uudestaan. Muut voivat ilmoittautua syyskuun loppuun mennessä Jyrkille.

lmoittautuneille tarkempi koulutusohjelma postissa sitten syyskuussa.

Facebookkiin avaamme myös  ISKO  2019  -ryhmän, jonka kautta tieto kulkee koulutuksessa mukana oleville.

KERHOIHIN APUOHJAAJAKSI?

Jyrki kaipaisi apuohjaajan Varkki-iltaan 3-7 lk tistaisin klo 17-18.30 ja salibandykerhoihin  (0-2lk klo 16, 3-4lk klo 17 ja 5-6lk        klo 18) keskiviikko iltaisin.  Apuohjaajille maksetaan palkkaa 7€/ kerhokerta. Jyrki perehdyttää työhön. Myös pareittain voi olla hommissa.

Muuta mukavaa:

TUOMASMESSU on nuorekas iltakirkko (klo 18.30), jossa lauletaan nuoren seurakunnan veisuja, kuljeksitaan kirkossa rukousalttarilta toiselle ja vietetään lopuksi yhteistä iltapalaa.

Tuomasmessun bändi, johon Jyrkikin kuuluu, kaipaa erityisesti laulajia, mutta myös soittajia.  Kuoroa ohjaa Laura Ikäheimo/ Minna Tissari ja kuoron vahvuus on 4-6 laulajaa.   Ottakaapa rohkeasti Jyrkiin yhteyttä vaikka porukalla. Messuja on syksyllä yksi ja keväällä yksi 17.3. johon osallistuvat myös rippikoululaiset.

La 6.10 on rovastikunnan ”ISOSTI” päivä toimintapajoineen Iisalmessa. Mukaan tapahtumaan voi lähteä vaikka ei ryhmänjohtajakoulutukseen osallistukaan.

Järjestämme retken Iisalmen rovastikunnan nuorten toimintapäivään pe 14.12. mikäli kiinnostusta ilmenee. Illan aikana pelaillaan  mm. salibandya ja lentopalloa.

Hirsikankaan Annan kappelista.

Päivystän seurakuntatoimistolla torstaina ja perjantaina klo 9-12 (paitsi jos joku tilaisuus on samaan aikaan). Tapaamista voi sopia myös puhelimitse haluttuun ajankohtaan. Vapaapäiväni ovat pääosin maanantai ja tiistai, kerran kuukaudessa myös lauantai ja sunnuntai. Kanssani voi sopia kaikista seurakunnan tapahtumista (kasteet, vihkimiset, hautajaiset, hartaudet, kotikäynnit). Vastuualueenani on myös kasvatustyö ja rippikoulutyö.

Nuorisotyönohjaaja on tavattavissa toimistolla, Pappilantie 11, pääsääntöisesti ma-pe klo 8.30-11 ja 12-16 välisenä aikana.