Musiikki

Pielaveden seurakunnassa toimii kaksi kanttorin johtamaa kuoroa, kirkkokuoro ja lapsikuoro. Kuorot avustavat jumalanpalveluksissa ja esiintyvät myös muissa tilaisuuksissa.

Sunnuntaisin pidettyjen jumalanpalvelusten lisäksi järjestetään musiikkipitoisia messuja mm. Tuomasmessuja ja erityismessuja, mm. Kansanlaulukirkkoja.

Seurakunnassa järjestetään vuosittain myös useita konsertteja ja muita musiikkitilaisuuksia.

Kummassakin kirkossa on Kangasalan urkutehtaan valmistamat urut. Pääkirkossa on vuonna 1955 rakennetut 47-äänikertaiset sähköpneumaattiset urut. Laukkalan kirkon vuonna 1956 valmistuneissa pneumaattisissa uruissa (opus 605) on 12 äänikertaa. Seurakuntasalin Yamaha-flyygeli palvelee sekä seurakunnan omaa toimintaa että paikkakunnan yhteistä musiikkielämää.

Lisätietoja: kanttori Minna Tissari, 040 7432 036, minna.tissari@evl.fi