Kastepuu

Pielaveden kirkossa  perhemessussa 10.4.2016 otettiin käyttöön kastepuu, johon jokainen Pielaveden seurakuntaan kastettu saa oman lehtensä.

Lehti kiinnitetään puuhun kastepäivää seuraavan messun yhteydessä, jolloin kastettua muistetaan esirukouksessa. Kastepuu on kertomassa siitä, että jokainen kastettu on tervetullut seurakunnan yhteyteen.

Lehden vaaleanvihreä väri symboloi uutta elämää sekä kasvua, ja sen muoto – sydän – rakkautta.
Kastepuu kartuttaa lehtiä kasteen päivään, 1. sunnuntaihin loppiaisesta saakka, jolloin se tyhjennetään ja puu alkaa kasvattaa jälleen uutta satoa.
Kasteen päivänä tammikuussa pidetään perhemessu, johon kutsutaan erityisesti vuoden aikana kastettujen perheitä, jotta he saavat hakea oman lehtensä muistoksi itselleen. Lehden voi noutaa myöhemminkin sakastista, ellei juuri silloin pääse kirkkoon.

Pielaveden kastepuu on Lovi Oy:n valmistama ja Anne Pason suunnittelema. Kastepuu on yrityksen valmiista mallistosta, mutta lehdet on suunniteltu ja tehty varta vasten seurakunnalle.
Puiden tuotosta osa menee Kirkon Ulkomaanavun kautta metsien istuttamiseen maailman kuivuus-, tulva- ja eroosioalueilla. Vuoteen 2016 mennessä puiden tuoton avulla on istutettu jo 35 000 puuta.

Kuva
Kastepuun lehdessä on kastetun etunimet ja kastepäivä.
Kuva