Hautausmaat

Pielaveden seurakunnalla on neljä käytössä olevaa hautausmaata. Kirkonkylässä sijaitsee Kirkon-, Hiekkaniemen (Kirkkotie 1) ja Lehtolammin (Kisapolku 26) hautausmaat sekä Laukkalan kirkon yhteydessä on Laukkalan hautausmaa (Kyläkirkontie 59). Kirkon hautausmaalle haudattiin ensimmäinen vainaja vuonna 1878. Lehtolammin (entiselle Väkinäisten) hautausmaalle ensimmäinen hautaus tapahtui 1897. Hiekkaniemen hautausmaa eli ns. kirkon uusi hautausmaa otettiin käyttöön 1946. Laukkalan hautausmaa otettiin käyttöön 1934.

Laukkalan sankarihautausmaalle on haudattu 61 sankarivainajaa.

Lisäksi seurakunnalla on Kirkkosaaren hautausmaa joka on museohautausmaa, jonne ei voi haudata. Kirkkosaaren hautausmaa on otettu käyttöön 1680-luvulla. Kirkkosaaren hautausmaan yhteydessä on kellotapuli, joka on vuodelta 1748. Kellotapuli sekä ympärillä oleva hautausmaa on kesäisin suosittu matkailukohde.

Kirkonkylän hautausmaiden hoidosta vastaa seurakuntamestari Jukka Linnanmäki, puh. 040 584 3400.

Laukkalan hautausmaan hoidosta vastaa suntio Jani Pennanen, puh. 044 370 9793.

Haudanhoitoon ja hautaukseen liittyvät asiat voit katsoa täältä

Etsitkö tiettyä hautaa hautausmaalta?

Kaikkien Ylä-savon seurakuntayhtymän jäsenseurakuntien (Iisalmi, Lapinlahti, Pielavesi, Sonkajärvi ja Varpaisjärvi) hautausmaiden hautapaikkatiedot löytyvät Palvelutoimisto ja keskusrekisteristä. Tietoja voi kysyä puhelimitse puh. 044 7335 201 tai 044 7335 202. Toimisto palvelee ma-pe klo 9-15.