Häät

Onnea ja iloa sekä Jumalan siunausta yhteiselle elämälle, kun haluatte sanoa – tahdon! Avioliitto voidaan solmia joko kirkollisesti tai siviiliviranomaisen edessä. Kirkollisessa avioliittoon vihkimisessä pyydetään liitolle Jumalan siunausta. Se on samalla pyhä toimitus ja oikeudellinen tapahtuma.

Vihkiminen toimitetaan usein kirkossa tai muussa sopivassa paikassa. Kirkon ja hääpaikan varauksissa kannattaa olla hyvissä ajoin liikkeellä, varsinkin jos suunnittelee häitä kesäaikaan.

Kirkollinen vihkiminen voidaan järjestää yksinkertaisestikin, jolloin paikalla on vihkiparin lisäksi pappi ja kaksi todistajaa.

Kun haluat järjestää häät eli avioliittoon vihkimisen tai siviiliviranomaisen edessä solmitun avioliiton siunaamisen Pielaveden seurakunnassa, soita numeroon 044 7335 202. Häiden järjestämiseen liittyvissä asioissa sinua palvelee Palvelutoimisto ja keskusrekisteri.

Rakkaus on lahja Jumalan

Vaikka minä voisin vuoret siirtää,
enkeleiden kieltä puhuisin,
mitä muuta olisin kuin tyhjä kulkunen,
jos rakkautta tuntisi mä en.

Sillä rakkaus on väkevämpi kuolemaa.
Sitä eivät suuret vedetkään voi sammuttaa,
sillä rakkaus on lahja Jumalan.

Säv. ja san. Pekka Simojoki