Apua ja tukea

Kun mieltäsi painaa yksinäisyys, suru, masennus, parisuhdehuolet tai mikä tahansa muu murhe, voit kääntyä seurakunnan työntekijöiden puoleen. Papit, diakonit ja muut työntekijät ovat seurakuntalaisia varten. Myös Palveleva chat, puhelin ja netti ovat käytettävissäsi.

Mikään asia ei ole liian pieni, kun se on sinulle tärkeä. Voit olla yhteydessä henkilökohtaisesti, puhelimitse tai netin välityksellä.

Keskusteluapua seurakunnasta

Sielunhoidollisessa keskustelussa voidaan käsitellä mitä tahansa inhimillisen elämän ongelmia.

Akuutissa kriisitilanteessa voit soittaa:

Kirkon Perheasiain neuvottelukeskus: Kuopion toimipiste

Asiakkaaksi hakeutuminen: vastaanottosihteeri puh. 040 4848 480, puhelinajat ma-pe klo 9-11

Diakoniapäivystys ja kotikäynnit

Diakoniapäivystys perjantaisin klo 9-11 osoitteessa Pappilantie 11, Pielavesi. Päivystykseen voit tulla ilman ajanvarausta.

Diakoniatyöntekijät auttavat sinua, jos tarvitset sielunhoidollista, kriisi – tai muuta keskusteluapua, hengellistä ohjausta ja esirukousta. Voit olla yhteydessä myös vapaaehtoisena toimimiseen liittyvissä asioissa sekä saada taloudellista neuvontaa ajanvarauksella.

Pielaveden seurakunnan diakoniatyössä painotetaan kotikäyntityötä. Voit sopia kotikäynnin ottamalla yhteyttä suoraan diakoniatyöntekijään:

diakoni-lähetyssihteeri Minna Sahlberg

p. 040 743 2037, minna.sahlberg@evl.fi

diakoni Minna Toivanen

p. 040 743 2038, minna.toivanen@evl.fi

NettiTupu kuuntelee

Nettitupu tarjoaa aikuisen keskustelukumppanin. Nettitupu on kouluikäisille tytöille ja pojille tarkoitettu auttamispalvelu verkossa. Voit helposti tehdä kysymyksen mieltäsi painavasta asiasta ja  chattailla NettiTupun kanssa.

Klikkaa Nettitupuun tästä

Tällä sivulla sinua palvelee kirkon valtakunnallinen Palveleva chat klo 12-20.